Bel mij
  *
  *
Velden met een * zijn verplicht
Afspraak maken
  *
  *
  *
Velden met een * zijn verplicht

Pruiken

Met pruiken bedoelen mensen vaak haarwerken. Onze pruiken (haarwerken) zijn absoluut niet te vergelijken met pruiken die u kunt kopen in feestwinkels en dergelijke.  Alle informatie over onze 'pruiken' leest u op onder het kopje haarwerken op onze site. Pruiken kunnen gemaakt worden van echt of synthetisch haar. Een pruik van echt haar kan sneller verkleuren en is iets warmer om te dragen. Bij pruiken van echt haar word ook meer deskundigheid gevraagd van de drager , nu is dit zeer afhankelijk van het model. Langere pruiken vraagt meer aandacht ( föhnen inrollen) kort haar beetje gel erin en is niet te onderscheiden van eigen haar. 

Naast het onderscheid van pruiken van echt haar en een synthetisch pruik is er ook een verschil in de binnenkant van het haarwerk. De binnenkant kan volledig machinaal, halfmachinaal handgeknoopt dan wel van monofilament (huidgaas) gemaakt zijn. Haarwerk met een machinaal vervaardigde binnenkant hebben als kenmerk zwaarder in gewicht te zijn dan handgeknoopt haarwerk of haarwerk met een huidgaas. Veel klanten hebben voorkeur voor lichtere materialen. Een machinaal vervaardigde nekpartij geeft daarin tegen een mooie platte valling van het haar. “er is dus voor ieder wat wils”Confectiehaarwerk

Er is een onderscheid in confectie en een maat pruik. Confectie pruiken worden in allerlei modellen in een bepaalde maat en in een vastgesteld kleuren gamma gemaakt. Normaal gesproken kan dit binnen 48 uur geleverd worden. Confectie pruiken zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden ondanks dat het van een kunstvezel gemaakt wordt. Het haar van de pruik heeft dezelfde diameter als gemiddeld Noord-Europees haar en een natuurlijke valling. Doordat de kunstvezel zo dun is ‘glimt’ het ook niet zoals het haarwerk in vroegere jaren deed. 

Maathaarpruieken (maathaarwerk) wordt precies op uw hoofdmaat gemaakt. Dit gebeurt door een mal te maken van uw hoofd. Hierop worden alle details aangegeven, zoals haardichtheid, kleurnuances en groeirichting. Een haarwerk op maat gemaakt is handwerk en een intensief en precies proces. Het duurt 8 tot 12 weken voordat het klaar is, er bestaat dan maar 1 haarwerk met uw hoofdvorm en uw wensen. Daar door zal dit haarwerk altijd duurder zijn. Men kiest voor maathaarwerk als men een afwijkende hoofdvorm of een gedeeltelijk haarstuk nodig heeft. Of zoals bij kinderen die een zeer kleine maat hebben voor normale bewegingsvrijheid en draagcomfort. Ook heren pruiken worden vaak op maat gemaakt. Het namelijk afhankelijk van de mate van kaalheid hoe groot het haarwerk moet zijn. En dat is bij iedereen verschillend. 

Voor meer informatie:

Hair2 Haarwerken
Winkelcentrum
Galecop 2
3437 JV NieuwegeinT. (030) 650 03 72
E. info@hair2.nl

Openingstijden

  • Op afspraak

Contactgegevens

  • Hair2
  • Winkelcentrum
  • Galecop 2
  • 3437 JV Nieuwegein

logo6 logo7 logo8 logo9 logo5