Psoriasis hoofdhuid behandeling

Psoriasis is een chronische (hoofd)huidaandoening die kan ontstaan op de behaarde hoofdhuid. Er ontstaan dan rode plekken met witgrijze schilfering, en de huid jeukt. De oorzaken van de huidaandoening zijn immuunstoornissen, genetische afwijkingen, medicatie, infecties of stress.

Het afweersysteem zet de huid aan tot een versnelde groei van de huidcellen. Bij een gezonde huid volgroeien en slijten de huidcellen af na 28-30 dagen, bij iemand met psoriasis gebeurt dit na 3-4 dagen. Omdat de huidcellen dan nog niet volgroeid zijn hopen ze zich op en ontstaan er schilfers op de hoofdhuid en rode plekken.

Veel mensen met een vorm van psoriasis schamen zich om naar de kapper te gaan, en vermijden kappersbezoekjes liever. Dit is helemaal niet nodig. Wij van Hair2 zijn gespecialiseerd in hoofdhuidaandoeningen als psoriasis. Wees daarom niet bang om langs te komen voor een adviesgesprek.

Ook kunt u thuis door gebruik van bepaalde haarproducten uw hoofdhuid goed verzorgen. Wij geven u graag advies welke producten u het beste kunt gebruiken.

Gun uzelf verbetering van de huid. Maak een afspraak met één van onze Hair2 professionals en zie direct verbetering van uw hoofdhuid. We zorgen ervoor dat u met een goed gevoel onze salon verlaat.

Afspraak maken
Hair2 - Psoriasis hoofdhuid behandeling

Werkwijze

Last van psoriasis? Op onze website vindt u uitleg over allerlei hoofdhuidproblemen. Van psoriasis tot haaruitval bij chemotherapie, wij behandelen het voor u!

We werken met het merk Mediceuticals en boeken hier grote successen mee. Dit merk bevat unieke dermatologische producten die het haar en de hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden. De producten zijn geschikt bij het behandelen van diverse hoofdhuidproblemen zoals psoriasis.

Zelf de diagnose maken van wat u op het hoofd en/of gezicht hebt is vaak lastig. Daarom is het belangrijk dat wij goed kijken wat uw hoofdhuidprobleem is, eventueel met de Mediscope.

De behandeling die dan eventueel volgt kunnen wij goed in de gaten houden door middel van controles. De MediScope staat in een aparte ruimte, waar we in alle rust kunnen kijken en vaststellen wat uw voor hoofdhuidaandoening u heeft. Met de tool controleren we na een paar behandelingen hoe het helingsproces van psoriasis verloopt.

Hair2 - Psoriasis hoofdhuid behandeling

Veelgestelde vragen

Wat is psoriasis?
Psoriasis is een chronische huidziekte, waar ongeveer 3% van de Nederlandse bevolking last van heeft. Diverse factoren kunnen de oorzaak zijn van dit hoofdhuidprobleem. Voorbeelden hiervan zijn stress, infecties, medicijngebruik of immuunstoornissen.
Hoe weet ik of ik psoriasis heb?
Psoriasis is een hoofdhuidprobleem wat relatief makkelijk te herkennen is. Het wordt gekenmerkt door rode, korstige huidvlekjes en zilverkleurige schubbetjes.

Deze vlekjes en schubbetjes kunnen variëren veel in hoeveelheid. Sommige mensen hebben maar enkele vlekjes, terwijl dit gebied voor andere beduidend groter kan zijn.
Is psoriasis besmettelijk?
In tegenstelling tot wat velen denken, is psoriasis absoluut niet besmettelijk. Het is een fabeltje waar u zich totaal geen zorgen over hoeft te maken. In de omgang met andere mensen, maar ook tijdens de eventuele behandeling.
Hoe ontstaat psoriasis?
Psoriasis ontstaat door een verhoogde huidcelproductie. Wanneer iemand psoriasis heeft, volgroeien en slijten de huidcellen af na 3 tot 4 dagen. Ter vergelijking: bij een gezonde huid duurt dit gehele proces 28 tot 30 dagen.

Deze verhoogde huidcelproductie zorgt ervoor dat de huidcellen in overvloed worden opgebouwd. Hierdoor ontstaan de symptomen in de vorm van schilferachtige, rode vlekken.
Zijn jullie succesvol in het behandelen van psoriasis?
Jazeker, wij maken tijdens onze behandeling gebruik van producten van het merk Mediceuticals. Dit unieke, dermatologische product blijkt erg succesvol te zijn bij de behandeling van diverse hoofdhuidproblemen, waaronder psoriasis.

Jammer genoeg kunnen we met alle hoofdhuidproblemen niet de belofte doen dat deze producten de klanten helemaal verlossen van de problemen. Psioriasis is een complex hoofdhuidprobleem, die in milde en heftige vormen voorkomt.

Hierdoor kan het ook voorkomen dat de problemen verminderen, maar niet helemaal verdwijnen.

Wel voeren wij na de behandeling altijd controles uit om te checken of onze behandeling ook daadwerkelijk succesvol was voor u.

Tevens voorzien wij u van advies op het gebied van haarproducten voor thuisgebruik, om uw hoofdhuidprobleem ook op lange termijn goed te behandelen en de symptomen te minimaliseren.


Neem contact op

Dit formulier is enkel bedoeld voor vragen. Wilt u graag een afspraak maken? Gebruik dan onze online agenda.

Hair2 - Neem contact op