Parelziekte

Parelziekte is een haarafwijking waarbij er breuken ontstaan in de haren. De haren zijn dan kwetsbaar en breken gemakkelijk af bij het kammen. Waar de haren afbreken is een wit bobbeltje, een soort pareltje, te zien.

Parelziekte, trichorrhexis nodosa in medische term, is een haarprobleem waarbij de punten langs de haarschacht verdikt of zwak zijn. De ziekte ontstaat door een genetische aandoening, of als gevolg van bijvoorbeeld een fysiek of chemisch trauma aan de haren.

De aandoening is niet geheel te verhelpen, maar met de juiste producten zorgt u ervoor dat de haren sterker worden en dus minder snel afbreken. Bij een parelziekte behandeling wordt een beschermende laag gegeven aan het haar met wat vettere producten zoals conditioners.

Maak een afspraak voor een behandeling en krijg advies van Hair2 specialisten over de beste producten voor uw haren.

Afspraak maken
Hair2 - Parelziekte behandelen

Werkwijze

Last van een haarafwijking? Op onze website vindt u uitleg over allerlei hoofdhuidproblemen. Van parelziekte tot haaruitval bij chemotherapie, wij behandelen het voor u!

We werken met het merk Mediceuticals en boeken hier grote successen mee. Dit merk bevat unieke dermatologische producten die het haar en de hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden. De producten zijn geschikt bij het behandelen van diverse hoofdhuidproblemen zoals parelziekte.

Zelf de diagnose maken van wat u op het hoofd en/of gezicht hebt is vaak lastig. Daarom is het belangrijk dat wij goed kijken wat uw hoofdhuidprobleem is, eventueel met de Mediscope.

De behandeling die dan eventueel volgt kunnen wij goed in de gaten houden door middel van controles. De MediScope staat in een aparte ruimte, waar we in alle rust kunnen kijken en vaststellen wat voor hoofdhuidaandoening u heeft. Met de tool controleren we na een paar behandelingen hoe het helingsproces van de parelziekte verloopt.

Hair2 - Parelziekte behandelen

Neem contact op

Dit formulier is enkel bedoeld voor vragen. Wilt u graag een afspraak maken? Gebruik dan onze online agenda.

Hair2 - Neem contact op