Parelziekte behandelen

Veel mensen die te maken hebben met parelziekte voelen zich onzeker over salonbezoeken en kiezen er vaak voor deze te vermijden. Echter, bij Hair2 zien we dit anders.

Een vrijblijvend adviesgesprek kan de eerste stap zijn naar het effectief aanpakken van uw zorgen. Voor een toegankelijke prijs van slechts €10,00 bieden wij een diepgaande hoofdhuidanalyse aan, een essentiële stap in de parelziekte behandeling. Deze analyse bieden we gratis aan wanneer u onze startproducten kiest voor uw behandelingstraject.

We delen graag onze kennis en aanpak met u. Voel u vrij om direct een afspraak te maken met een van onze deskundige Hair2 professionals, zodat we samen kunnen werken aan een oplossing voor uw parelziekte.

Afspraak maken
Hair2 - Parelziekte behandelen

Een behandeling voor parelziekte, hoe werkt dat bij Hair2?

1. Maak gemakkelijk een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek op de website of bel gerust.

2. Inleidend gesprek met één van onze Hair2 specialisten. Welke ongemakkelijkheden ervaart u? Bent u al bij de huisarts of dermatoloog geweest? Etc.

3. Hoofdhuidinspectie: in een afgesloten ruimte bekijken we eerst de hoofdhuid met het blote oog. Daarna met onze Mediscope. Dit is een camera, die de hoofdhuid tot maar liefst 200x vergroot.

4. Op basis van onze bevindingen, voeren we de eerste behandeling in de salon uit. Een uitleg alleen geeft in onze ogen niet voldoende gevoel en beleving met u mee voor de kuur. Zo heeft u direct een beeld bij hoe u thuis verder kunt.

5. Start van de kuur: ons advies is om de eerste 2 weken dagelijks te kuren. Wij geven u ook een boekje mee. Zo kunt u alles thuis rustig nalezen, wat tijdens de afspraak besproken is.

6. Twee weken na onze eerste afspraak, bent u van harte welkom voor een gratis nacontrole om de voortgang te bespreken. Slaat de behandeling aan? Zijn er aanpassingen nodig? Moet de kuur verlengd worden? Etc.

Alle aandacht voor u

Bij de behandeling van parelziekte bij Hair2 krijgt u onverdeelde aandacht van onze professionals in een privéruimte. Dit is een veilige plek om uw bezorgdheid te bespreken en vragen te stellen over parelziekte en de behandeling ervan.

Ons doel is om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Wij begrijpen de uitdagingen die parelziekte met zich mee kan brengen en staan klaar om u te ondersteunen.

Afspraak maken
Hair2 - Parelziekte behandelen

Tarieven

  • Hoofdhuid analyse: €10,00*
  • Was behandeling: €5,60
  • Nacontrole: gratis

*Gratis bij afname van start producten

Hair2 - Parelziekte behandelen

Onze producten

Bij Hair2 weten we hoe belangrijk het is om de juiste zorg te vinden voor parelziekte. We gebruiken Mediceuticals producten, waar we grote successen mee boeken. Helaas is de aandoening niet in zijn geheel te verhelpen, maar kunnen we er wel voor zorgen dat uw haren minder snel afbreken.

Kortom: u krijgt niet alleen kwaliteitsproducten, maar ook persoonlijke begeleiding om de juiste keuzes te maken voor uw hoofdhuid. Tijdens een gratis nacontrole in onze kapsalon te Nieuwegein zullen we kijken hoe goed de behandeling aanslaat en uiteraard hoe u het traject zelf ervaart.

Afspraak maken
Hair2 - Parelziekte behandelen

Veelgestelde vragen

Wat is parelziekte?
Parelziekte, ook wel trichorrhexis nodosa genoemd, is een aandoening van het haar waarbij je haren makkelijk breken. Dit gebeurt vaak tijdens alledaagse handelingen zoals het borstelen of kammen van je haar.

Op de plek waar het haar breekt, kun je een klein wit knobbeltje zien, dat lijkt op een pareltje – vandaar de naam 'parelziekte'. Deze parelachtige knobbeltjes zijn een duidelijk teken dat het haar beschadigd is en extra zorg nodig heeft.
Hoe ontstaat parelziekte?
Parelziekte kan ontstaan door verschillende oorzaken. Bij sommige mensen ligt de oorzaak in hun genen; ze hebben een erfelijke aanleg voor deze aandoening.

Anderen krijgen parelziekte door een vorm van trauma aan het haar. Dit kan een fysiek trauma zijn, zoals het veelvuldig borstelen of stijlen van het haar, of een chemisch trauma, wat kan gebeuren door haarbehandelingen zoals permanenten of bleken.

Deze factoren kunnen de haarstructuur verzwakken, waardoor het haar breekbaar wordt en de kenmerkende 'pareltjes' vormt.
Wat zijn symptomen van parelziekte?
De symptomen van parelziekte zijn vooral zichtbaar aan de conditie van het haar. De meest kenmerkende symptomen zijn:

• Het makkelijk breken van het haar, vaak dicht bij de hoofdhuid.
• Zichtbare witte knobbeltjes of 'pareltjes' op de breekpunten van het haar.
• Een ruwe of doffe textuur van het haar, wat wijst op beschadiging.
• Dunner wordend haar of kale plekken als gevolg van het afbreken van het haar.

Deze symptomen treden op wanneer het haar verzwakt is door genetische factoren of externe schade.
Is parelziekte goed te behandelen?
De aandoening is helaas niet geheel te verhelpen, maar met de juiste producten zorgt u ervoor dat de haren sterker worden en dus minder snel afbreken.

Bij een parelziekte behandeling wordt een beschermende laag gegeven aan het haar met wat vettere producte, zoals conditioners. Maak nu een afspraak voor een behandeling en krijg advies van onze specialisten over de beste producten voor uw haren.

Neem contact op

Dit formulier is enkel bedoeld voor vragen. Wilt u graag een afspraak maken? Gebruik dan onze online agenda.

Hair2 - Neem contact op