Hoofdroos behandelen

Hoofdroos is een aandoening waarbij er kleine witte schiltertjes op de hoofdhuid en in de haren zitten. Hoofdroos komt vaak voor en het is geen ernstige aandoening. Ook is het geen teken van een slechte gezondheid en er bestaat geen verband tussen hoofdroos en haaruitval.

Maar hoe ontstaat hoofdroos? Omdat de cellen van de hoofdhuid steeds vernieuwen, laten oude cellen zich los van de huid. Wanneer u last heeft van hoofdroos vernieuwen deze cellen zich twee keer zo snel dan normaal. Daardoor is er een dubbel aantal cellen die loslaten van de hoofdhuid. Zo ontstaan de schilfertjes.

Omdat ook de kliertjes in de huid harder gaan werken, komt er meer talg en vet op de hoofdhuid. Dit kan jeuk veroorzaken.

Wij begrijpen dat u het vervelend vindt dat de schilfertjes zichtbaar zijn op de hoofdhuid en in de haren. U kunt hoofdroos laten behandelen bij Hair2 in Nieuwegein. Maak een afspraak met onze stylisten of bel ons voor meer informatie.

Afspraak maken
Hair2 - Hoofdroos behandelen

Werkwijze

Last van hoofdroos? Op onze website vindt u uitleg over allerlei hoofdhuidproblemen. Van hoofdroos tot seborrisch eczeem, wij behandelen het voor u.

Met een gewone shampoo is de hoofdroos vaak niet goed te behandelen. Wij werken met het merk Mediceuticals en boeken hier grote successen mee. Dit merk bevat unieke dermatologische producten die het haar en de hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden. De producten zijn geschikt bij het behandelen van diverse hoofdhuidproblemen zoals hoofdroos.

Zelf de diagnose maken van wat u op het hoofd en/of gezicht hebt is vaak lastig. Daarom is het belangrijk dat wij goed kijken wat uw hoofdhuidprobleem is, eventueel met de Mediscope.

De behandeling die dan eventueel volgt kunnen wij goed in de gaten houden door middel van controles. De MediScope staat in een aparte ruimte, waar we in alle rust kunnen kijken en vaststellen wat voor hoofdhuidaandoening u heeft. Met de tool controleren we na een paar behandelingen hoe het helingsproces van de hoofdroos verloopt.

Hair2 - Hoofdroos behandelen

Veelgestelde vragen

Wat is hoofdroos?
Hoofdroos is een vaak voorkomend en niet ernstig hoofdhuidprobleem. Het is een milde vorm van eczeem, waardoor kleine schilfertjes op de hoofdhuid ontstaan. Veelvoorkomende klachten bij hoofdroos zijn jeuk en irritatie wegens het krijgen van een vettige hoofdhuid.

Daarnaast kunnen de schilfertjes ook vallen, wat als hinderlijk kan worden ervaren. Specifiek gezien bij donkere kleding waar de schilfertjes goed zichtbaar zullen zijn.
Hoe ontstaat hoofdroos?
Hoofdroos ontstaat wanneer de cellen van de hoofdhuid zich versneld vernieuwen. Normaal gebeurt dit proces om de 14 dagen, maar bepaalde factoren kunnen dit proces sterk versnellen. Denk hierbij aan factoren zoals stress, een droger klimaat of het gebruik van verkeerde shampoo.

Door het versnelde proces laten ook veel meer cellen zich los van de hoofdhuid. Hierdoor ontstaan de kleine schilfertjes, die kenmerkend zijn voor hoofdroos.
Hoe weet ik of ik hoofdroos heb?
Het is vaak moeilijk om zelf vast te stellen of u wel of geen hoofdroos heeft. Daarom zal Hair2 deze diagnose voor haar rekening nemen, zodat we met zekerheid kunnen bepalen van welk hoofdhuidprobleem u last heeft.

Eventueel maken wij hierbij gebruik van een Mediscope. Dit gebeurt allemaal in een aparte ruimte, want wij respecteren en waarborgen uw privacy.
Zijn jullie succesvol in het behandelen van hoofdroos?
Wij zijn zeker succesvol in het behandelen van hoofdroos. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat gewone anti-roos shampoo geen effectief middel is om hoofdroos mee te behandelen.

Daarom maken wij gebruik van het merk Mediceuticals om uw hoofdroos professioneel te behandelen. Uw haar en hoofdhuid blijft met deze behandeling ook in optimale conditie.

Bovendien voeren wij ook controles uit na de behandeling om u de bevestiging en geruststelling te geven dat uw hoofdhuidprobleem naar wens behandeld is.
Bestaat er een verband tussen hoofdroos en haaruitval?
Nee, er bestaat geen direct verband tussen hoofdroos en haaruitval. Wel kunt u door het krabben de haarwortels verzwakken. Hierdoor kunt u op den duur last krijgen van haaruitval.

Neem contact op

Dit formulier is enkel bedoeld voor vragen. Wilt u graag een afspraak maken? Gebruik dan onze online agenda.

Hair2 - Neem contact op