Een haarwerk bij chemo

Helaas is haaruitval bij chemotherapie een veelvoorkomend verschijnsel. U merkt het meestal twee weken na de eerste behandeling doordat u haren op uw kussen of in de douche vindt. In deze moeilijke periode staan wij graag onze klanten bij met het vinden van een passend haarwerk. Een haarwerk is namelijk een goede oplossing in de periode dat u uw haar verliest. Zo kunt u toch met een mooi en natuurlijk ogende pruik de deur uit en behoudt u het hebben van haar.

Tips bij het beschermen van uw hoofdhuid tijdens chemotherapie zijn:
  • Verzorg uw hoofdhuid dagelijks.
  • Gebruik tijdens deze periode een zijde/ satijnenkussensloop.
  • Wees voorzichtig in het directe zonlicht, door de chemotherapie kan uw hoofdhuid gevoeliger zijn.
Afspraak maken
Hair2 - Haarwerk bij chemo

Hoe verloopt haaruitval?

De manier waarop uw haar uitvalt is afhankelijk van een paar factoren en is per persoon verschillend. De factoren die meespelen zijn onder andere het soort en de dosering van de chemotherapie die gegeven wordt. Daarnaast kan haaruitval verschillen in:

De mate van haaruitval.

Zoals eerder aangegeven speelt de soort en dosering van chemotherapie mee in de mate van haaruitval. Niet alle middelen veroorzaken ernstige haaruitval of kaalheid. Er zijn middelen die bij vrijwel iedereen leiden tot volledige haaruitval of kaalheid, maar er zijn ook middelen waarbij gedeeltelijk haarverlies optreedt of middelen die het haar dunner maken.

Chemotherapie in de vorm van tabletten zorgt bijvoorbeeld minder vaak voor haaruitval dan chemotherapie dat via een infuus wordt toegediend.

Hair2 - Haarwerk bij chemo
De plaats waar de haaruitval begint.

Het is niet bekend of haaruitval door chemotherapie op een bepaalde plaats op de hoofdhuid begint of over het hele hoofd gelijkmatig verdeeld is, dit zorgt ervoor dat de plaats van haaruitval per persoon kan verschillen.

De snelheid waarmee haaruitval optreedt.

Ook bij de snelheid waarmee haaruitval optreedt speelt de soort en dosering van de chemotherapie een grote rol. Het haar kan geleidelijk over een langere periode uitvallen, maar kan ook binnen enkele dagen volledig uitvallen. Op het moment dat haaruitval begint, kan het haar geleidelijk over een langere tijdsperiode uitvallen.

Hair2 - Haarwerk bij chemo

Mediceuticals shampoo

Bij Hair2 haarwerken adviseren wij om de hoofdhuid goed te wassen met Mediceuticals shampoo. Deze shampoo helpt om uw hoofdhuid en haarzakjes goed te reinigen. Mediceuticals stimuleert daarbij de groei van nieuw haar en draagt bij om de conditie van de hoofdhuid en haren te verbeteren. Voor optimaal resultaat adviseren wij om met Mediceuticals te starten voor de chemobehandeling begint.

Persoonlijk advies
Hair2 - Haarwerk bij chemo

Ervaringen

Met een glimlach Hair2 verlaten, daar doen we het voor!

  • Filter
  • Alles
  • Haarwerken
  • Kapsalon
Hair2 - Haarwerk - Anoniem ervaring
- Haarwerk - Anoniem

Ik kom speciaal uit De Meern naar Hair2. Want bij Hair2 word je altijd goed geknipt en dat samen met veel gezelligheid.

- Ronals Klinkhamer

Mijn moeder en ik zijn al jaren vaste klant bij Hair2. Je kunt ook bij ze terecht voor bijvoorbeeld haarverlening, dit heb ik zelf ook één keer gedaan..... Lees meer

- Marijke en Isabelle Broekhuizen
Hair2 - Haarwerk - Anoniem ervaring
- Haarwerk - Anoniem

Mariëlle, ik ben heel blij met mijn pruik. Je hebt mij heel goed voorgelicht. Met alle mogelijkheden die er zijn. .... Lees meer

- Mevr. de Vries

Ik was zonder afspraak bij Hair2 gekomen, geheel op de gok. Ik kon binnen 5 minuten gekleurd worden (mijn haar natuurlijk). .... Lees meer

- Anoniem

Onze merken

We vinden het belangrijk om met kwaliteitsmerken te werken.
Zo werken we met Follea, Jon Renau en Wonder Fill.

Pruiken- en haarwerk merk Follea

Het professionele merk Follea heeft als missie om vrouwen met haaruitval over de hele wereld te helpen, en de strijd tegen haaruitval te overwinnen. Follea maakt uitsluitend gebruik van het meest exclusieve Europees haar. Hierdoor is de kwaliteit van de haarwerken en pruiken erg hoog.

Pruiken- en haarwerk merk Jon Renau

Jon Renau is opgericht in 1984 en uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende internationale fabrikant van pruiken en haarwerken. Premium kwaliteit en keuze uit vele stijlen en kleuren. Met een haaroplossing van Jon Renau ziet u er weer stralend uit.

Pruiken- en haarwerk merk Gisela Mayer

Gisela Mayer bestaat al meer dan 50 jaar en zijn ondertussen een gerespecteerde pruik- en haarstukspecialist. In Europa bieden ze diverse producten waarbij ze vooral bekend staan om hun natuurlijke high-tech vezel (Techno Fiber), die hittebestendig is.

Pruiken- en haarwerk merk Modixx

Het merk Modixx is ontstaan ​​als huismerk van het al lang bestaande bedrijf Mondi. In 2002 werd Modixx op de Europese markt gelanceerd, een groots succes! De haarwerken, toupetjes en hoofddeksels staan bekend voor hun uitstekende kwaliteit en het goede draagcomfort.

Hair2 - Haarwerk bij chemo
Hair2 - Haarwerk bij chemo
Hair2 - Haarwerk bij chemo
Hair2 - Haarwerk bij chemo

Neem contact op

Hair2 - Neem contact op