Bel mij
  *
  *
Velden met een * zijn verplicht
Afspraak maken
  *
  *
  *
Velden met een * zijn verplicht

Het haarwerk

Het verschil tussen echt haar en synthetisch haar

Echt haar vergt veel meer onderhoud dan synthetisch haar. Bij onderhoud moet worden gedacht aan o.a. kammen, wassen en modelleren. Echt haar kan sneller verkleuren en is iets warmer om te dragen. Bij echt haar word ook meer deskundigheid gevraagd van de drager, nu is dit zeer afhankelijk van het model. Langer haar vraagt meer aandacht (föhnen/ inrollen) kort haar beetje gel erin en is niet te onderscheiden van eigen haar. Synthetisch haar is kleur en vocht bestendig. Een synthetisch haarwerk weegt 15 tot 50 gram en heeft een optimaal draagcomfort. Vaak wordt er daardoor wel geadviseerd om bijvoorbeeld een haarwerk te maken en daarbij synthetisch met echt haar te mengen.

Binnenkant van een haarwerk

Naast het onderscheid van echt haar en synthetisch haar is er ook een verschil in de binnenkant van het haarwerk. De binnenkant kan volledig machinaal, half machinaal, handgeknoopt dan wel van mono filament (huidgaas) gemaakt zijn. Haarwerk met een machinaal vervaardigde binnenkant hebben als kenmerk zwaarder in gewicht te zijn dan handgeknoopt haarwerk of haarwerk met een huidgaas. Veel klanten hebben voorkeur voor lichtere materialen. Een machinaal vervaardigde nekpartij geeft daarentegen een mooie platte valling van het haar. “Er is dus voor ieder wat wils”

Confectie haarwerk

Er is een onderscheid in confectie en maathaarwerk. Confectie haarwerk wordt in allerlei modellen in een bepaalde maat en in een vastgesteld kleurengamma gemaakt. Normaal gesproken kan dit binnen 48 uur geleverd worden. Confectie haarwerk is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden ondanks dat het van een kunstvezel gemaakt wordt. Het haar heeft dezelfde diameter als gemiddeld Noord-Europees haar en een natuurlijke valling. Doordat de kunstvezel zo dun is ‘glimt’ het ook niet zoals het haarwerk in vroegere jaren deed. Het wordt geleverd in de huidige modieuze modellen en wordt met net zoveel precisie gemaakt als een Zwitsers uurwerk. Ieder haarwerk wordt bij aflevering geknipt waardoor er altijd uw persoonlijke ‘finishing touch’ aan word gegeven.

Maathaarwerk

Maathaarwerk wordt precies op uw hoofdmaat gemaakt. Dit gebeurt door een mal te maken van uw hoofd. Hierop worden alle details aangegeven, zoals haardichtheid, kleurnuances en groeirichting. Een haarwerk op maat gemaakt is handwerk en een intensief en precies proces. Het duurt 8 tot 12 weken voordat het klaar is, er bestaat dan maar 1 haarwerk met uw hoofdvorm en uw wensen. Daardoor zal dit haarwerk altijd duurder zijn.
Men kiest voor maathaarwerk als men een afwijkende hoofdvorm of een gedeeltelijk haarstuk nodig heeft. Of zoals bij kinderen die een zeer kleine maat hebben voor normale bewegingsvrijheid en draagcomfort. Ook heren haarwerk wordt vaak op maat gemaakt. Het namelijk afhankelijk van de mate van kaalheid hoe groot het haarwerk moet zijn. En dat is bij iedereen verschillend.

Openingstijden

  • Op afspraak

Contactgegevens

  • Hair2
  • Winkelcentrum
  • Galecop 2
  • 3437 JV Nieuwegein

logo6 logo7 logo8 logo9 logo5