Vergoeding Pruik

Het aanschaffen van een pruik of haarwerk doet u niet zomaar. In de meeste gevallen is de aanleiding een medische oorzaak. Zoals haarverlies door chemotherapie of een haarziekte als alopecia. Gelukkig komt u in dit soort situaties in aanmerking voor een vergoeding. Wij vertellen u graag meer!

Afspraak maken
Hair2 - Vergoeding Pruik

Uw pruik of haarwerk vergoedt

Bij haarverlies door een medische oorzaak schrijft de behandelde arts altijd een verwijsbrief uit. Met deze verwijsbrief kunnen wij van Hair2 Haarwerken een vergoeding aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Daar heeft u namelijk recht op!

Hoe dit werkt? Bijna alle zorgverzekeraars beschikken over een speciale vergoeding voor een pruik of haarwerk voor mensen met haaruitval door medische redenen. Dit is een onderdeel dat in iedere basisverzekering is opgenomen. Hierdoor kunt u een maximale vergoeding van 457,50 euro (2022) ontvangen.

Houd wel rekening met uw eigenrisico. Wanneer u uw eigenrisico nog niet heeft opgebruikt, verrekent de zorgverzekeraar dit eerst. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan heeft u vaak recht op een extra vergoeding. Dit verschilt echter per zorgverzekeraar. Bekijk daarom van tevoren waar u recht op heeft. Neem gerust contact op met Hair2 Haarwerken. Wij helpen u hier graag bij! Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden in uw situatie.

Hair2 - Vergoeding Pruik

Vergoeding pruik na chemo

Door chemotherapie kunnen uw haren uitvallen. Wij begrijpen heel goed dat dit een erg ingrijpende verandering is. In deze periode is een pruik of haarwerk een goede oplossing. Met een mooi en natuurlijk ogende pruik of haarwerk behoudt u uw uiterlijk en uitstraling.

Het doorlopen van chemotherapie is al zwaar genoeg. De kosten voor een pruik of haarwerk is wel het laatste waar u in deze periode aan wil denken. Gelukkig heeft u in het geval van haarverlies door chemotherapie recht op een vergoeding. Bij Hair2 Haarwerken ontzorgen wij u volledig. Daarom helpen wij u bij het nagaan van de mogelijkheden met uw zorgverzekeraar. U hoeft zich hierdoor enkel te focussen op wat voor u belangrijk is!

Hair2 - Vergoeding Pruik

Vergoeding pruik alopecia

De haaraandoening alopecia zorgt ervoor dat u plotseling gedeeltelijk kaal wordt. Ook in dit geval is een pruik of haarwerk een goede oplossing. Alopecia is een medische oorzaak. Dit betekent dat u in aanmerking komt voor een vergoeding op een pruik of haarwerk. Wij van Hair2 Haarwerken nemen het regelen van uw vergoeding bij uw zorgverzekeraar graag voor u uit handen.

Hair2 - Vergoeding Pruik

De voorwaarden

Bij vergoeding van een pruik of haarwerk vanuit de basisverzekering gelden een aantal voorwaarden. Deze hebben wij voor u op een rijtje gezet:

  • U bent geheel of gedeeltelijk kaal als gevolg van een ziekte of behandeling, zoals chemotherapie of alopecia. Of er is sprake van kaalhoofdigheid bij vrouwen.
  • U betaalt het verplichte eigen risico aan uw zorgverzekeraar. Dit geldt vanaf een leeftijd van 18 jaar. Wanneer u een vrijwillig eigenrisico heeft, dient ook deze eerst betaald te worden.
  • De vergoeding is alleen geldig op de pruik of haarwerk zelf. Niet op het aanmeten van de pruik of haarwerk.

Wilt u meer weten over de vergoeding van uw pruik? Of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Hair2 - Vergoeding Pruik

Ervaringen

Met een glimlach Hair2 verlaten, daar doen we het voor!

  • Filter
  • Alles
  • Haarwerken
  • Kapsalon
Hair2 - Haarwerk - Anoniem ervaring
- Haarwerk - Anoniem
Hair2 - Kapsalon - Anoniem ervaring
- Kapsalon - Anoniem
Hair2 - Haarwerk - Djenzie ervaring
- Haarwerk - Djenzie

Ik was zonder afspraak bij Hair2 gekomen, geheel op de gok. Ik kon binnen 5 minuten gekleurd worden (mijn haar natuurlijk). .... Lees meer

- Anoniem
Hair2 - Kapsalon - Anoniem ervaring
- Kapsalon - Anoniem
Hair2 - Haarwerk - Anoniem ervaring
- Haarwerk - Anoniem

Onze merken

We vinden het belangrijk om met kwaliteitsmerken te werken.
Zo werken we met Follea, Jon Renau, Modixx, Gisela Mayer en Wonder Fill.

Pruiken- en haarwerk merk Follea

Het professionele merk Follea heeft als missie om vrouwen met haaruitval over de hele wereld te helpen, en de strijd tegen haaruitval te overwinnen. Follea maakt uitsluitend gebruik van het meest exclusieve Europees haar. Hierdoor is de kwaliteit van de haarwerken en pruiken erg hoog.

Pruiken- en haarwerk merk Jon Renau

Jon Renau is opgericht in 1984 en uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende internationale fabrikant van pruiken en haarwerken. Premium kwaliteit en keuze uit vele stijlen en kleuren. Met een haaroplossing van Jon Renau ziet u er weer stralend uit.

Pruiken- en haarwerk merk Gisela Mayer

Gisela Mayer bestaat al meer dan 50 jaar en zijn ondertussen een gerespecteerde pruik- en haarstukspecialist. In Europa bieden ze diverse producten waarbij ze vooral bekend staan om hun natuurlijke high-tech vezel (Techno Fiber), die hittebestendig is.

Pruiken- en haarwerk merk Modixx

Het merk Modixx is ontstaan ​​als huismerk van het al lang bestaande bedrijf Mondi. In 2002 werd Modixx op de Europese markt gelanceerd, een groots succes! De haarwerken, toupetjes en hoofddeksels staan bekend voor hun uitstekende kwaliteit en het goede draagcomfort.

Hair2 - Vergoeding Pruik
Hair2 - Vergoeding Pruik
Hair2 - Vergoeding Pruik
Hair2 - Vergoeding Pruik

Neem contact op

Dit formulier is enkel bedoeld voor vragen. Wilt u graag een afspraak maken? Gebruik dan onze online agenda.

Hair2 - Neem contact op