Vergoeding Pruik

Bij Hair2 Haarwerken bent u aan het juiste adres voor een pruik van synthetisch materiaal of van echt haar. Samen zorgen we ervoor dat u vol zelfvertrouwen door het leven gaat met een prachtige bos haar, dankzij een pruik of haarwerk die bij u past.

Het aanschaffen van een pruik of haarwerk doet u niet zomaar. In de meeste gevallen is de aanleiding een medische oorzaak. Zoals haarverlies door chemotherapie of een haarziekte als alopecia.

Gelukkig komt u in dit soort situaties in aanmerking voor een vergoeding. Wij vertellen u graag meer!

Afspraak maken
Hair2 - Vergoeding Pruik

Vergoeding pruik of haarwerk

U heeft recht op een vergoeding voor een pruik of haarwerk bij haarverlies door een medische oorzaak. Bij haarverlies door een medische oorzaak of behandeling schrijft de behandelde arts altijd een medische verklaring uit. Met deze medische verklaring kunnen wij van Hair2 Haarwerken een vergoeding aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Daar heeft u namelijk recht op!

Hoe dit werkt? Bijna alle zorgverzekeraars beschikken over een speciale vergoeding voor een pruik of haarwerk voor mensen met haaruitval door medische redenen. Dit is een onderdeel dat in iedere basisverzekering is opgenomen. Hierdoor kunt u een maximale vergoeding van €465,00 euro in 2024 ontvangen.

Houd wel rekening met uw eigenrisico. Wanneer u uw eigenrisico nog niet heeft opgebruikt, verrekent de zorgverzekeraar dit eerst. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan heeft u vaak recht op een extra vergoeding. U kan gebruik maken van de aanvullende vergoeding als de pruik of het haarwerk meer kost dan € 465,00. Dit verschilt echter per zorgverzekeraar.

Bekijk daarom van tevoren waar u recht op heeft. Neem gerust contact op met Hair2 Haarwerken. Wij helpen u hier graag bij! Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden in uw situatie.

Hair2 - Vergoeding Pruik

Vergoeding pruik na chemo

Door chemotherapie kunnen uw haren uitvallen. Wij begrijpen dat dit een erg ingrijpende verandering is. In deze periode is een pruik of haarwerk een goede oplossing. Met een mooi en natuurlijk ogende pruik of haarwerk behoudt u uw uiterlijk en uitstraling.

Het haarwerk of een pruik wordt volledig naar uw wensen afgestemd. Bij Hair2 vinden wij het belangrijk dat u tevreden bent met uw pruik of haarwerk. Wij zijn pas klaar, als u tevreden bent.

Het doorlopen van chemotherapie is al zwaar genoeg. De kosten voor een pruik of haarwerk is wel het laatste waar u in deze periode aan wil denken. Gelukkig heeft u in het geval van haarverlies door chemotherapie recht op een vergoeding.

Bij Hair2 Haarwerken verzorgen wij de declaratie van de kosten bij uw zorgverzekeraar. Daar hoeft u zelf niet achteraan.

Bij het kiezen van uw pruik of haarwerk brengen we samen met u de totale financiële vergoeding vanuit de zorgverzekering in kaart, zodat u meteen een financiële afweging kunt maken.

U hoeft zich hierdoor enkel te focussen op wat voor u belangrijk is!

Hair2 - Vergoeding Pruik

Vergoeding pruik alopecia

De haaraandoening alopecia zorgt ervoor dat u plotseling gedeeltelijk kaal wordt. Ook in dit geval is een pruik of haarwerk een goede oplossing. Alopecia is een medische oorzaak. Dit betekent dat u in aanmerking komt voor een vergoeding op een pruik of haarwerk.

Wij van Hair2 Haarwerken nemen het regelen van uw vergoeding bij uw zorgverzekeraar graag voor u uit handen.

U hoeft zich hierdoor enkel te focussen op wat voor u belangrijk is!

Hair2 - Vergoeding Pruik

Voorwaarden en termijn vergoeding

Het aantal haarwerken of pruiken wat u vergoed krijgt, is per zorgverzekeraar verschillend.

Bij Hair2 Haarwerken zoeken we het graag voor u uit. Zo weet u zeker of u recht heeft op een vergoeding vanuit de zorgverzekering voor een haarwerk of een pruik die bij u past.

Bij een vergoeding voor een pruik of haarwerk vanuit de basisverzekering gelden een aantal voorwaarden.

Deze hebben wij voor u op een rijtje gezet:

  • U bent geheel of gedeeltelijk kaal als gevolg van een ziekte of behandeling, zoals chemotherapie of alopecia. Of er is sprake van kaalhoofdigheid bij vrouwen.
  • U betaalt het verplichte eigen risico aan uw zorgverzekeraar. Dit geldt vanaf een leeftijd van 18 jaar. Wanneer u een vrijwillig eigenrisico heeft, dient ook deze eerst betaald te worden.
  • De vergoeding is alleen geldig op de pruik of haarwerk zelf. Niet op het aanmeten van de pruik of haarwerk.

Wilt u meer weten over de vergoeding van uw pruik of haarwerk? Of heeft u mogelijk nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Hair2 - Vergoeding Pruik

Neem contact op

Dit formulier is enkel bedoeld voor vragen. Wilt u graag een afspraak maken? Gebruik dan onze online agenda.

Hair2 - Neem contact op