Een haarwerk bij chemo

Helaas is haaruitval bij chemotherapie een veelvoorkomend verschijnsel. U merkt het meestal twee weken na de eerste behandeling doordat u haren op uw kussen of in de douche vindt. In deze moeilijke periode staan wij graag onze klanten bij met het vinden van een passend haarwerk.

Een haarwerk is namelijk een goede oplossing in de periode dat u uw haar verliest. Zo kunt u toch met een mooi en natuurlijk ogende pruik de deur uit en behoudt u het hebben van haar. We helpen u graag verder tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Werkwijze

Voor u start met chemo is het fijn als u al langskomt voor een gratis en vrijblijvende intake. Het is voor u een geruststellende gedachte dat dit al is geregeld voor uw haar uitvalt. Samen kijken we naar kleur, model en materiaal. Zo bent u zeker van een mooi passend haarwerk in een toch al moeilijke tijd.

Tips voor het beschermen van uw hoofdhuid zijn:
  • Verzorg uw hoofdhuid dagelijks.
  • Gebruik tijdens deze periode een zijde/ satijnenkussensloop.
  • Wees voorzichtig in het directe zonlicht, door de chemotherapie kan uw hoofdhuid gevoeliger zijn.
Afspraak maken
Hair2 - Haarwerk bij chemo

Hoe verloopt haaruitval?

De manier waarop uw haar uitvalt is afhankelijk van een paar factoren en is per persoon verschillend. De factoren die meespelen zijn onder andere het soort en de dosering van de chemotherapie die gegeven wordt. Daarnaast kan haaruitval verschillen in:

De mate van haaruitval.

Zoals eerder aangegeven speelt de soort en dosering van chemotherapie mee in de mate van haaruitval. Niet alle middelen veroorzaken ernstige haaruitval of kaalheid. Er zijn middelen die bij vrijwel iedereen leiden tot volledige haaruitval of kaalheid, maar er zijn ook middelen waarbij gedeeltelijk haarverlies optreedt of middelen die het haar dunner maken.

Chemotherapie in de vorm van tabletten zorgt bijvoorbeeld minder vaak voor haaruitval dan chemotherapie dat via een infuus wordt toegediend.

Hair2 - Haarwerk bij chemo
De plaats waar de haaruitval begint.

Het is niet bekend of haaruitval door chemotherapie op een bepaalde plaats op de hoofdhuid begint of over het hele hoofd gelijkmatig verdeeld is, dit zorgt ervoor dat de plaats van haaruitval per persoon kan verschillen.

De snelheid waarmee haaruitval optreedt.

Ook bij de snelheid waarmee haaruitval optreedt speelt de soort en dosering van de chemotherapie een grote rol. De snelheid van haaruitval bij chemo is tussen de 15-21 dagen. Op het moment dat haaruitval begint, kan het haar geleidelijk over een langere tijdsperiode uitvallen.

Hair2 - Haarwerk bij chemo

Het verschil tussen echt haar, synthetisch haar en cyberhair

Een haarwerk van echt haar vergt veel meer onderhoud dan een haarwerk van synthetisch haar. Bij onderhoud moet worden gedacht aan o.a. het kammen, wassen en modelleren van het haarwerk.

Echt haar kan sneller verkleuren en is iets warmer om te dragen. Bij echt haar word ook meer deskundigheid gevraagd van de drager, nu is dit zeer afhankelijk van het model. Langer haar vraagt meer aandacht zoals föhnen en inrollen, bij kort haar gaat het meer om een beetje gel erin.

Synthetisch haar is kleur en vocht bestendig en weegt 15 tot 50 gram. Hierdoor is dit haarwerk makkelijker in onderhoud en beschikt het over optimaal draagcomfort. Na het wassen heeft deze vezel een “herinnering” waardoor het model er direct weer in zit zonder dat u dit hoeft te föhnen/stylen. Belangrijk om te onthouden: u kunt en mag geen warmtetools gebruiken op deze haarwerken!

Cyberhair is net als synthetisch haar van een kunstvezel. Licht van gewicht, met als grootste verschil met een synthetisch haarwerk: dit haarwerk mag u wel stylen met een warmtetool (niet warmer 100 graden). Want cyberhair is een hittebestendige vezel.

Confectiehaarwerken zijn haarwerken die te leveren zijn vanaf de plank bij de leveranciers. Deze haarwerken zijn bij nood vaak al binnen 2 werkdagen beschikbaar.

Hair2 - Haarwerk bij chemo

Binnenkant van een haarwerk

Naast het onderscheid van echt haar en synthetisch haar is er ook een verschil in de binnenkant van het haarwerk. De binnenkant kan volledig machinaal, half-machinaal of handgeknoopt zijn.

Een haarwerk met een machinaal vervaardigde binnenkant heeft als kenmerk vaak wat zwaarder in gewicht te zijn dan een handgeknoopt haarwerk of haarwerk met een huidgaas. Veel klanten hebben een voorkeur voor lichtere materialen.

Hair2 - Haarwerk bij chemo

Mediceuticals shampoo

Bij Hair2 haarwerken adviseren wij om de hoofdhuid goed te wassen met Mediceuticals shampoo. Deze shampoo helpt om uw hoofdhuid en haarzakjes goed te reinigen. Mediceuticals stimuleert daarbij de groei van nieuw haar en draagt bij om de conditie van de hoofdhuid en haren te verbeteren. Voor optimaal resultaat adviseren wij om met Mediceuticals te starten voor de chemobehandeling begint.

Persoonlijk advies
Hair2 - Haarwerk bij chemo

Ervaringen

Met een glimlach Hair2 verlaten, daar doen we het voor!

  • Filter
  • Alles
  • Haarwerken
  • Kapsalon
Hair2 - Kapsalon - Anoniem ervaring
- Kapsalon - Anoniem
Hair2 - Haarwerk - Djenzie ervaring
- Haarwerk - Djenzie

Wat heb ik een fijn adres gevonden voor een nieuw haarwerk. Wat een fijne kapsalon. Marielle heeft me erg goed geholpen en je merkt ook dat ze echt weet waar ze het over heeft.

.... Lees meer

- Haarwerk - Anoniem

Mariëlle is een vakvrouw en heel erg bevlogen met (haar) werk! Top!

- Mace Dolron

Altijd gezellig en vertrouwd bij jullie, zelfs nu ik al een half jaar in Hoofddorp woon blijf ik nog steeds bij Hair2 komen. Gelukkig vanaf december weer terug naar Nieuwegein. .... Lees meer

- Anoniem
Hair2 - Kapsalon - Anoniem ervaring
- Kapsalon - Anoniem

Onze merken

We vinden het belangrijk om met kwaliteitsmerken te werken.
Zo werken we met Follea, Jon Renau, Gisela Meyer, Ellen Wille en Infix Hair.

Pruiken- en haarwerk merk Follea

Het professionele merk Follea heeft als missie om vrouwen met haaruitval over de hele wereld te helpen, en de strijd tegen haaruitval te overwinnen. Follea maakt uitsluitend gebruik van het meest exclusieve Europees haar. Hierdoor is de kwaliteit van de haarwerken en pruiken erg hoog.

Pruiken- en haarwerk merk Jon Renau

Jon Renau is opgericht in 1984 en uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende internationale fabrikant van pruiken en haarwerken. Premium kwaliteit en keuze uit vele stijlen en kleuren. Met een haaroplossing van Jon Renau ziet u er weer stralend uit.

Pruiken- en haarwerk merk Gisela Mayer

Gisela Mayer bestaat al meer dan 50 jaar en zijn ondertussen een gerespecteerde pruik- en haarstukspecialist. In Europa bieden ze diverse producten waarbij ze vooral bekend staan om hun natuurlijke high-tech vezel (Techno Fiber), die hittebestendig is.

Pruiken- en haarwerk merk Ellen Wille

Ellen Wille bestaat al ruim 50 jaar en is een toonaangevend merk in de haarwerkenbranche. Hun passie voor perfectie en unieke ontwerpen komt terug in elk aspect, van vezel tot kleur tot pasvorm. Kortom, topkwaliteit gegarandeerd!

Pruiken- en haarwerk merk Infix Hair

Bij InFix Hair gaat aan elk haarwerk een zorgvuldige handmatige selectie vooraf. Europees onbehandeld haar wordt nauwgezet gescreend en gekozen. Deze cruciale selectie zorgt voor een natuurlijk haarwerk dat perfect bij je past.

Hair2 - Haarwerk bij chemo
Hair2 - Haarwerk bij chemo
Hair2 - Haarwerk bij chemo
Hair2 - Haarwerk bij chemo
Hair2 - Haarwerk bij chemo

Neem contact op

Dit formulier is enkel bedoeld voor vragen. Wilt u graag een afspraak maken? Gebruik dan onze online agenda.

Hair2 - Neem contact op