Haarwerken

Hair2 is dé erkende haarwerkenspecialist op het gebied van haarwerken op maat. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten haarwerken als haarverlenging, haarvermeerdering, haarstukken, synthetische of confectie haarwerken, hairweaves en nog veel meer. Tijdens uw afspraak maakt u kennis met de ervaren Mariëlle (haarwerkspecialist werkt volgens de gedragscode) die al vele heeft geholpen bij het vinden van een passende haarwerk oplossing.

100% gratis en vrijblijvend intakegesprek

Overweegt u een maat gemaakt haarwerk en zou u graag meer weten over de mogelijkheden? Dan kan u een vrijblijvend intakegesprek bij onze haarwerkspecialist Mariëlle aanvragen. Een intakegesprek is al binnen 5 werkdagen mogelijk zodat we u snel kunnen helpen.
Tijdens deze afspraak horen we graag:

  • Wat uw leefgewoontes zijn
  • Welke activiteiten u graag uitvoert
  • Of u al een voorkeur heeft qua haarwerk
  • Wat uw belangrijkste eisen aan een haarwerk zijn
  • Waarom u graag een haarwerk wilt dragen

Al deze informatie helpt ons bij het vinden van een passende oplossing en een persoonlijk advies. Zo helpen we u uiteindelijk de beste keuze te maken.

Op basis van deze informatie zullen verschillende modellen haarwerken besteld worden. Ieder haarwerk dat besteld wordt is specifiek en enkel voor u alleen bedoeld, zo nodig met kleine aanpassingen. Hierdoor is uw haarwerk straks niet te onderscheiden van uw echte haar. Bij Hair2 gaan wij samen met u op zoek naar een maatwerk haarwerk voor u.

Telefonisch afspraak maken : 030 - 630 03 72

Ervaringen

Met een glimlach Hair2 verlaten, daar doen we het voor!

  • Filter
  • Alles
  • Haarwerken
  • Kapsalon

Mariëlle is een vakvrouw en heel erg bevlogen met (haar) werk! Top!

- Mace Dolron

Ik kom speciaal uit De Meern naar Hair2. Want bij Hair2 word je altijd goed geknipt en dat samen met veel gezelligheid.

- Ronals Klinkhamer

Hair2 voelt als een tweede huiskamer. Het personeel werkt er al heel lang en de sfeer van het team is heel goed voelbaar..... Lees meer

- Sandru du Gardon
Hair2 - Kapsalon - Anoniem ervaring
- Kapsalon - Anoniem

Ik was zonder afspraak bij Hair2 gekomen, geheel op de gok. Ik kon binnen 5 minuten gekleurd worden (mijn haar natuurlijk). .... Lees meer

- Anoniem
Hair2 - Haarwerk - Anoniem ervaring
- Haarwerk - Anoniem

Enkele haarwerken uit onze collectie

Haarwerken die passen bij uw uitstraling en levensstijl

Filter
Vrouw
Man
Kleur
Lengte
Haar type
Merk

Onze merken

We vinden het belangrijk om met kwaliteitsmerken te werken.
Zo werken we met Follea, Jon Renau, Gisela Mayer & Ellen Wille.

Pruiken- en haarwerk merk Follea

Het professionele merk Follea heeft als missie om vrouwen met haaruitval over de hele wereld te helpen, en de strijd tegen haaruitval te overwinnen. Follea maakt uitsluitend gebruik van het meest exclusieve Europees haar. Hierdoor is de kwaliteit van de haarwerken en pruiken erg hoog.

Pruiken- en haarwerk merk Jon Renau

Jon Renau is opgericht in 1984 en uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende internationale fabrikant van pruiken en haarwerken. Premium kwaliteit en keuze uit vele stijlen en kleuren. Met een haaroplossing van Jon Renau ziet u er weer stralend uit.

Pruiken- en haarwerk merk Gisela Mayer

Gisela Mayer bestaat al meer dan 50 jaar en zijn ondertussen een gerespecteerde pruik- en haarstukspecialist. In Europa bieden ze diverse producten waarbij ze vooral bekend staan om hun natuurlijke high-tech vezel (Techno Fiber), die hittebestendig is.

Pruiken- en haarwerk merk Ellen Wille

Ellen Wille bestaat al ruim 50 jaar en is een toonaangevend merk in de haarwerkenbranche. Hun passie voor perfectie en unieke ontwerpen komt terug in elk aspect, van vezel tot kleur tot pasvorm. Kortom, topkwaliteit gegarandeerd!

Pruiken- en haarwerk merk Infix Hair

Bij InFix Hair gaat aan elk haarwerk een zorgvuldige handmatige selectie vooraf. Europees onbehandeld haar wordt nauwgezet gescreend en gekozen. Deze cruciale selectie zorgt voor een natuurlijk haarwerk dat perfect bij je past.

Hair2 - Haarwerken
Hair2 - Haarwerken
Hair2 - Haarwerken
Hair2 - Haarwerken
Hair2 - Haarwerken

Veelgestelde vragen

Wat is een haarwerk?
Een haarwerk is simpel gezegd een op het hoofd gebracht stuk haar. Dit wordt ook wel een “kunstmatig kapsel” genoemd. Deze wordt vaak gedragen ter vervanging van tijdelijk of permanent uitgevallen haar. De lengte en grootte kunnen variëren van kleine plukjes haar tot een haarstuk wat het hele hoofd bedekt.
Wat voor soorten haarwerken hebben jullie allemaal?
In essentie hebben wij twee soorten haarwerken: haarwerken op maat en confectie haarwerken. Deze zijn beide verkrijgbaar met synthetisch of echt haar. De keuze is afhankelijk van uw behoeftes. Hieronder volgt een beknopte uitleg van het verschil tussen de twee soorten.

Confectie haarwerken
Confectie haarwerken zijn de ideale én betaalbare oplossing wanneer u te maken heeft met tijdelijke of weinig haaruitval. Ook kan het een uitkomst bieden wanneer u uw dunner geworden haar voller of langer wilt maken.

Alhoewel dit type haarwerk in principe een kant-en-klaar haarwerk is, zijn er nog genoeg mogelijkheden tot aanpassingen. Denk hierbij aan uw persoonlijke voorkeur in model, kleur en lengte.

Hierdoor zal het haarwerk perfect passen bij uw persoonlijke wensen. Bovendien is de levertijd – in tegenstelling tot haarwerken op maat – beduidend korter.

Haarwerken op maat
Haarwerken op maat zijn de passende oplossing wanneer u last heeft van permanente haaruitval. Dit type haarwerk biedt veel meer mogelijkheden tot personalisatie dan confectie haarwerken. Denk hierbij aan een unieke kleurencombinatie, lengte en pasvorm op maat.
Wat is het verschil tussen synthetisch en echt haar?
Tussen synthetisch en echt haar zitten wel degelijk verschillen. Hieronder volgt een korte uitleg van de belangrijkste verschillen.

Synthetisch haar
Synthetisch haar is bijna niet van echt haar te onderscheiden. Het is gemakkelijk in onderhoud en dus zeer gebruiksvriendelijk. Synthetisch haar hoeft u maar 1 keer in de 4-5 weken te wassen. Bovendien is het ook goedkoper dan echt haar.

Nadeel van synthetisch haar is dat het absoluut niet tegen hitte kan. Hierdoor kan het haar beschadigd worden wanneer het in aanraking komt met warmte. Ook is het niet mogelijk om het permanent te dragen en er dus mee te slapen.

Echt haar
Alhoewel synthetisch en echt haar bijna niet van elkaar te onderscheiden zijn, heeft echt haar vaak toch een meer natuurlijke uitstraling. Bovendien voelt het ook maar als uw eigen haar.

Door blootstelling aan het licht kan de kleur van echt haar wel sneller vervagen. Dit kunt u grotendeels voorkomen door een speciale kleuring voor uw haarwerk te kiezen.
Valt het op dat ik een haarwerk draag?
In principe valt het niet op dat u een haarwerk draagt. In het begin is het natuurlijk logisch dat uw zelf even moet wennen. Het haarwerk zorgt er namelijk voor dat uw haar net even wat anders zit.

Uit ervaring kunnen wij wel zeggen dat het dragen van een haarwerk een natuurlijke uitstraling met zich meebrengt. Hierdoor heeft uw omgeving niet eens door dat u een haarwerk draagt.
Zijn er kosten verbonden aan het eerste bezoek?
Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het eerste bezoek. Bij Hair2 kunt u een 100% gratis en vrijblijvend intakegesprek aanvragen. Na uw aanvraag is een intakegesprek binnen 5 werkdagen al mogelijk. Dit intakegesprek helpt ons bij het vinden van een passende oplossing voor u met advies op maat.
Hebben jullie haarwerken voor mannen en vrouwen?
Jazeker, Hair2 heeft haarwerken voor mannen en vrouwen in allerlei soorten, maten en merken.
Worden haarwerken vergoed door mijn verzekering?
De haarwerken worden (deels) vergoed door uw verzekering. Dit is afhankelijk van de totale kosten, de rede en het wel of niet hebben van relevante aanvullende verzekeringen.

Heeft u om medische redenen een haarwerk nodig? Dan heeft u recht op de basisvergoeding van €465,00 (in 2024). Bij een aanvullende verzekering kan het nog zo zijn dat u recht heeft op een extra vergoeding. Graag ontzorgen wij u van administratieve zaken voor de zorgverzekering, zodat u zich volledig kan focussen op uw haarwerk.
Hoe lang gaan jullie haarwerken mee?
Wanneer u uw haarwerk regelmatig draagt en goed onderhoud, gaat deze ongeveer een jaar mee. Na 8 tot 9 maanden zult u de eerste tekenen van slijtage zien. Goed en regelmatig onderhoud is daarom zeer belangrijk om de kwaliteit van uw haarwerk te waarborgen. De vergoedingen van uw zorgverzekeraar zijn ook op deze levensduur afgestemd.
Zijn haarwerken slecht voor mijn haar?
Nee, haarwerken zijn niet slecht voor uw haar. Haarwerken verhinderen of beïnvloeden de natuurlijke haargroei namelijk op geen enkele wijze. Met andere woorden, het dragen van een haarwerk zal niet zorgen voor meer haaruitval.
Mag mijn haarwerk nat worden?
Dit hangt van de situatie af. Onderstaand bespreken we er drie: regen, douchen en zwemmen.

Regen
In essentie is het niet erg als uw haarwerk niet wordt door de regen. Het is namelijk niet schadelijk wanneer u met uw haarwerk door de regen loopt, maar haarwerken van echt haar gaan wel uit model. Echter is dit later weer eenvoudig bijgewerkt.

Douchen
Synthetisch haar kan en mag nat worden onder de douche. Houd er wel rekening mee dat u uw haarwerk niet kneed en/of wrijft. Dit zal uw haarwerk beschadigen.

Met een haarwerk van echt haar is het ook mogelijk om te douchen, maar dan maakt u uw haarwerk niet optimaal schoon. Wanneer deze niet permanent bevestigd is, is het beter om ook dit type haarwerk apart te wassen.

Zwemmen
Zoals eerder gezegd, haarwerk van synthetisch en echt haar kan en mag nat worden.

Echter, dit gaat niet gepaard zonder risico’s. Het chloor of zoute water kan in combinatie met de zon voor uitdroging van uw haarwerk zorgen. Dit vermindert de levensduur aanzienlijk.

Wanneer u (in de zomer periode) veel zwemt, heeft uw haarwerk speciale verzorging nodig om deze vermindering in levensduur te voorkomen. Uiteraard is deze te verkrijgen bij Hair2. Door deze speciale verzorging kunt u zorgeloos het water in duiken.
Hoe maak ik mijn haarwerk schoon?
Het correct wassen en schoonmaken is van groot belang voor de kwaliteit en levensduur van uw haarwerk. Daarom volgt hieronder een stappenplan om uw haarwerk op de juiste manier te reinigen.

Haarwerk wassen met shampoo
Wanneer u het vuil in uw haarwerk wilt verwijderen, kunt u dit wassen met shampoo. Het is aan te raden om voor het wassen uw haarwerk alvast te kammen.

Het is belangrijk dat u gebruik maakt van lauw warm water. Vermijd ook het wrijven of wringen van uw haarwerk tijdens het wassen. Anders beschadigt u uw haarwerk.

Laat uw haarwerk vervolgens tien minuten weken in het teiltje. Nadat de tien minuten verstreken zijn, kunt u uw haarwerk uit het water halen en vervolgens goed uitspoelen.

Haarwerk verzorgen met balsem
Herhaal bovenstaand proces nogmaals. Het enige verschil is dat u deze keer de hiervoor bestemde balsem toevoegt bij het water. Het toevoegen van de balsem maakt de vezels gladder. Dit zorgt voor het optimale resultaat.

Haarwerk drogen
Voor de laatste stap raden wij aan om een microvezelhanddoek te gebruiken. Leg uw natte haarwerk in de handdoek en dep deze eerst droog. Vervolgens schudt het haar los en kan deze op de pruikenhouder worden gezet om te drogen.

Wij raden het u af om meteen uw haarwerk te borstelen en kammen. Breng eerst met uw vingers het haar terug in model. Zodra het haarstuk droog is, kunt u deze wel borstelen en kammen.

Tip: gebruik dagelijks een spray conditioner om het haar soepel en verzorgd te houden!
Wat zijn de kosten van een haarwerk?
Wegens het passende maatwerk wat wij voor elke klant leveren, zijn de kosten zeer uiteenlopend. Deze kunnen variëren van €250 tot ver boven de €2500,-, afhankelijk van uw wensen.

Wat natuurlijk wel vaststaat, is dat synthetisch haar goedkoper is dan echt haar. Ook bent u minder kwijt voor een confectie haarwerk dan voor een haarwerk op maat.

Neem contact op

Dit formulier is enkel bedoeld voor vragen. Wilt u graag een afspraak maken? Gebruik dan onze online agenda.

Hair2 - Neem contact op